Ana içeriğe atla

GÜVENDİĞİM CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ: GARNİER, BEE BEAUTY, PURE BEAUTY

Bir önceki yazım da parabenden bahsetmiştim. Şimdi ise içeriğine güvendiğim, cilt bakımımda kullandığım ürünlerden bahsedeceğim.
Cilt temizliği oldukça önemli. Günlük hayatımızda cildimiz (makyajlı veya makyajsız) kirli havaya maruz kalıyor. Bunun için bol su yeterli olmuyor. Cildi derinlemesine temizlemek için bazı ürünler kullanmak zorundayız.
Cildimi arındırıcı ve içten temizliğini sağlamak için Garnier ‘in Saf & Temiz serisinden Kömürlü Peeling’i kullanıyorum. Bu peeling yaygın olarak satılmıyor, sayılı Gratis, Watsons ve Rossman mağazalarında var. Kömürün cilde iyi geldiğini bildiğim için alıp denemek istedim. Yaklaşık 3 aydır kullanıyorum gayet memnunum. 3 aylık izlenimlerimi kısaca özetlersem, ilk kullandığımda yüzümde yanma oldu. Fakat korkmanıza gerek yok cilde ilk defa sürüldüğü için reaksiyon göstermiş olabilir. Küçük kömür partekülleri cildimdeki pürüzü ve siyah noktaları azalttı. Yağ oranını dengeledi. Burnumdaki ve burnumun hizasındaki cildimde siyah noktalarım oldukça fazla ve gözeneklerim çok açık. Bu yüzden siyah noktalarımla baş etmek zorundayım. Çünkü yüzümde kusmalar meydana geliyor. Bu kusma şöyle anlatılabilir. Yüzüm inanılmaz yağlı ve bazı yerleri çok kuru. Bunu dengelemeye çalışıyorum. Yüzüm yağlı olduğu için aknelerin oluşumu kolaylaşıyor. Tedbir almam gerektiği için Garnier saf & temiz kömürlü peelingi kullanıyorum. Peeling yapmaktaki amacım cildimdeki hücre yenilenmesini hızlandırmak ve ölü deriden kurtulmak. Peeling bir cilt için çok önemli bir adım. Fakat her gün yapılmaması gereken bir uygulama. Çünkü cildi tahriş edebiliriz. Hafta da 2 kereyi geçmememiz gerekiyor. Garnier ‘in Saf & Temiz serisindeki Kömürlü Peeling, Salisilik Asit içeriyor. Salisilik asit, kimyasal formülü C6H4 (OH9 CO2H olan, bir beta hidroksi asittir.)Bu organik asit renksiz, kristal yapıda olan ve çoğunlukla bitkisel hormon şeklinde kullanılır. Ciltte gözeneklerin içinde biriken ölü hücrelerle ve yağla tıkanmasıyla oluşan akne sorununda, salisilik asit iyi bir savaşçıdır. Ciltten fazla yağı ve ölü hücreleri kolayca uzaklaştırır. Cildin üst tabakasını soyarak, gözeneklerin temizlenmesini sağlar ve tıkanmaya engel olur. Antienflamatuar özelliği olduğu için, kırmızı ve şiş olan sivilcelere karşı iyi gelir. Cildi temiz tutarak, yeniden akne ve sivilce oluşumunu önler. Bu etkilerini cildi kurutmadan, tahriş etmeden gösterir. Ancak düzenli şekilde, içeriğinde salisilik asit olan ürünlerle cilde bakım yapılmalıdır. Yani dediğim gibi aralıklı periyotlarda kullanılması gereken bir asittir.

Cilt temizliğim için sürekli kullandığım ürün ise Garnier Arındırıcı Temizleme Jeli. Bu jel cildimdeki gözenekleri sıkılaştırıyor (ki bu benim en çok istediğim durum) ve ciltteki kusmayı ortadan kaldırıp matlaştırıyor. Uzun zamandır kullanıyorum, çok memnun olduğum bir ürün. İçeriğinde yeşil çay var. Yeşil çay cildi temizlemeyi vaad ediyor. Hassas, karma ve yağlı ciltler için uygun bir jeldir. Kullanmanızı tavsiye ederim.




Kullanıp memnun kaldığım Bee Beauty ürünlerinden bahsedeyim.
Bee Beauty Arındırıcı Yüz Temizleme Jeli, cildimi nemlendirip E vitamini ile besleyen bir yıkama jeli. İçeriğinde Gliserin bulunuyor. Gliserin formülü olarak, polar organik bir trihidroksi alkol olduğunu söylemek mümkün olabilmektedir. Sıvı formdadır, zehirli değildir ve hafifçe tatlıdır. Bir diğer adı da Gliserol’dür. Yüksek nemlendirme özelliğine sahiptir ve hacminin tam 4 katı suyu absorbe edebilir. Kuruluklarınız var ise bu yıkama jelini tavsiye edebilirim.

Bee Beauty Canlandırıcı Yüz Toniği, tonikler cilt temizliğinde kullanılan özel losyonlardır. İçinde arındırıcı ve rahatlatıcı özellikler taşıyan maddeler vardır. Bunun yanında antiseptik özelliğe de sahiptir. Tonikler gün boyu kirlenen ve yağlanan cildi temizlemek, arındırmak ve canlandırmak için kullanılır. Aynı zamanda ciltteki gözenekleri sıkılaştırır, ölü hücrelerden kurtulmayı ve cildi sıkılaştırmayı sağlar. Bu toniği pamuğa az miktarda döküp cildime bastırmadan siliyorum. Cildimi sakinleştiriyor. Makyaj kalıntılarını, hava kirliliğini derinlemesine temizleniyor.

Bee Beauty’nin Çift Temizleme Etkili Makyaj Temizleyicisi göz makyajını kusursuz bir şekilde temizliyor. İçeriği oldukça doğal. Suya dayanıklı makyajı temizliyor ve kirpiklere zarar vermeden bakım yapmasına yardımcı oluyor. Seyahat boyunu denemek için almıştım. Seyahatlerimde elim sürekli makyaj temizlemek bu ürüne gitti. Ağır göz makyajlarını hiç uğraşmadan pratik bir biçimde çıkıyor.

 Bee Beauty Micellar Makyaj Temizleme Suyu, bu ürün fiyat performans açısından çok iyi bir ürün. İndirimlerde 8 tl civarında satılıyor. 500 ml ve 1 aydan uzun kullanılıyor. Pompalı bir aplikatörü var. Bu da ürünün pratikliğini ve hijyenliğini gösteriyor. Paraben içermiyor. Durulama gerektirmiyor. Çünkü içeriğinde yağ yok. Makyajınızı bu temizleme jeli ile silince makyajınızı kusursuzca çıkarıyor. Göz makyajında ise 2-3 saniye bekletip öyle silmeniz gerekiyor. Sildikten sonra yağlı, kirli bir hissiyatı asla oluşturmuyor. Kesinlikle gidin alın derim.



Pure Beauty Narlı Tonik ve Serum, içeriği mahvedilen almak istediğim ve alamadığım olağanüstü iki ürün. Watsons’ta satılan Pure Beauty markası bir önceki bloğumda yazdığım gibi içeriği oldukça güvenli olan kozmetik markası. İlk kullandığım andan itibaren cildimdeki sivilceleri yok etti ve cildimin aşırı nemli olmasını sağladı. Ama maalesef ki ağla kalbim ağla… İçeriği mahvedildi ve bu ürün satıştan kaldırıldı. Küçük tüpte olan serum hayatımın serumuydu. Tonik ise cildime doğal bir highlihg etkisi yapıp, derinlemesine temizleme sağlıyordu. Size şu kadar deyim cildim "ben temizim" diye bağırıyordu. Siyah noktalarımdan kaynaklı gözeneklerimi gözle görülür azalttı. Ama bir bitti yaşam damarlarım kesilmişe döndü. Bu iki ürün gibi daha ürün bulamadım. Buradan Koreli Pure Beauty çalışanlarına, Ceosuna sesleniyorum geri dönsün, (geri dön geri dön ne olur geri dööön) bu muhteşem iki ürün!




Bundan sonra ki yazım ise Yves Rocher markasının cilt bakım ürünleri. Uzun ve detaylı olarak anlatacağım ürünler olacak. İki bölüm şeklinde güvendiğim cilt bakım ürünlerini inceleyeceğim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YÜKSEK HIZLI TREN, ANKARA VE ANITKABİR GEZİSİ

Merhabalar, gezi yazılarıma bir yenisini daha ekliyorum. Tren yolculukları popülerken bu dönemde bir gezi de biz yapalım dedik. Yüksek Hızlı Tren'le Ankara yolculuğu yapmak için sabah erkenden yola koyulduk. Yaklaşık bir hafta önce PTT şubesinden Yüksek Hızlı Tren biletimizi aldık. 25 yaşına kadar biletlerde öğrenci indiriminden yararlanabiliyorsunuz. Biletleri, internetten de alabiliyorsunuz ama biz kış tarifesine geçtiği için alamadık, Pendik Tren Garı'ndan alabiliyorsunuz yada size en yakın PTT şubesinden alabiliyorsunuz. Ankara'ya günü birlik bir seyahat yaptık kız kardeşimle.Yüksek Hızlı Tren (YHT) kullanarak yaptığımız yolculuğun detaylarını ve Yüksek Hızlı Tren hakkında bilmeniz gerekenleri sizinle paylaşacağım. İlk defa Yüksek Hızlı Tren'e bindim. Anadolu Yakası'nda oturanlar için oldukça rahat olan Yüksek Hızlı Tren Kadıköy-Tavşantepe metrosunda Pendik durağından inip Yüksek Hızlı Tren(YHT) tabelalarını takip ederek aşağıya doğru bir istikametle 500 m

EN SEVDİĞİM GÖZ KALEMİ: MAC TEDDY GÖZ KALEMİ

MAC TEDDY GÖZ KALEMİ Bir ürün incelemesi postu ile karşınızdayım. Sanırım ilk makyaj ürünüm Mac Teddy Göz Kalemi. Gözlerim ela rengine sahip ve bu elalığı en güzel ortaya çıkaran göz ürünü Mac Teddy Göz kalemi. Aslında tüm göz renklerini ortaya çıkaran değişik bir aurası var. Mac Cosmetics  markasının en ünlü ürünü olan Teddy kalem değişik yansımalara sahip bakırlık ve kahvelik bulunduran kremsi bir kozmetik ürünü. Mac Teddy kalem, yapı olarak çok yumuşak. Gözlerinizin içine sürdüğünüzde kaymak gibi kayıp gidiyor diyebilirim.  RENGİ VE FORMÜLASYONU HAKKINDA Renk olarak yorumlarsam, çok koyu bir kahverengi asla beklemeyin, ışıltılı bronz, hafif kızıllık ve bakırlık barındıran bir renk diyebilirim. Mac Teddy Göz kalemini gözlerimin iç kısımlarına veya eyeliner gibi smokey bir şekilde kullanıyorum. Çok kurtarıcı bir renk olduğu için göz kapaklarımın tümüne yayarak uyguluyorum. Çünkü kremsiliği olsun, kalıcılığı olsun bu kalem göz makyajlarının ömrünü uzatabiliyor.

GÖZENEKLERE ELVEDA:BEAUTY FORMULAS

         Ve yılın ilk yazısıı ... Merhabalar nasılsınız ? 2018 sakin geçiyor gibi. O zaman güzelliğe devam. Size iki üründen bahsetmek istiyorum.            Siyah noktaları yüzünden, cilt temizliğine güvenmeyen kızlar, artık cildinizin tertemiz olmaması için hiç bir etken yok.  Watsons'lara yeni gelen bir marka olan Beauty Formulas bu derdimizi ortadan kaldırmaya bire bir.  Ankara gezimde Ankara Tren Garı'nın içindeki Watsons'tan satın almıştım ve akşamına bu maskeyi kullandım. Yaklaşık 16 Aralık'tan beri haftada 1 kere kullanıyorum. Cildimin gerçekten arındığını hissetirdi bana. Kendi titizliğimden mi yoksa takıntımdan mı bilmiyorum ama, seyahat ettiğinizde ve eve geri döndüğünüzde cildinizi aşırı kirli hissediyor musunuz? Benim cevabım maalesef ki evet... Çünkü her şehrin havası çok farklı, alışkın olduğumuz o havadan cildimizi koparıp başka bir havayla buluşturuyoruz. Mesela doğa yürüyüşleri olsun, yaz tatilleri olsun cildimin çok temiz olduğunu düşünüyorum. Fa