Ana içeriğe atla

ZAMANSIZ PARÇALAR VE 90'LAR MODASI

          Bir moda gurusu değilim ama medya ile iç içe olduğum ve yakından takip ettiğim için moda bir çok faktöre yön veren bir otorite olarak hayatımızda yer alıyor. Yılın renkleri, geçmişe geri dönüş, aksesuarlar vs. modanın ilham almış olduğu faktörler... Tasarımcılar, dönemsel geri dönüşlerden ilham alarak çizimlerini oluşturup, kreasyonlarını ortaya çıkarıyorlar.

          2017-2018 sezonun en büyük modası 90'ların geri dönüşü... 90'lar eşittir, disko topu, bel çantası, mom jeanler, abinizin basketbol maçlarında giymiş olduğu kısa kollu, bisiklet yakalı bol tişörtler ve Britney Spears... 90'lar kısaca bu mottodan ilerler. Annem, şuan vintage diye geçen kazaklarını, jean pantolonlarının içine koyup beyaz spor ayakkabılarıyla ve bel çantasıyla kombinlerdi. Hala değişmiş değil. Bel çantalarına baba çantası diyenler şimdi bayıla bayıla kullanıyor. Biz bu geri dönüşe çok sevindik. 90'lar samimiyet, komşuluk bağları, Yılan Hikayesi'ni ailecek izlediğimiz, tasolarla annemizi delirtip ama yine de bize kızmaya kıyamadığı bir de üzerine "Anne bize Hugo ve Tolga Abi'yi açar mısın?" dediğimiz zamanlardı. Her duygunun gerçek olduğu teknolojinin az ama öz, bilgi akışının temiz olduğu dönemlerdi. Azla mutlu olan çocukların dönemiydi. İşte bu zamana sadece modayla dönmekte ayrı bir üzücü durum...

         Herkes giyimine önem vermek ister. Kadınlar aksesuar ve makyajla kombinlerini tamamlar. Erkekler ise saç ve sakala. İşte zamansız parçalar ise tüm kombinlerinize uyacak ama değişikte duracak parçalar tam da burada devreye giriyor. Çünkü ne kadar aksesuar, saç, makyaj ile tamamlasanız tamamlayın, aynaya baktığınız yine aynı sizle karşılaşırsınız. Yani her gün yaptığınız kombinler artık sıradan ve hep aynı olabilir. Kışın risk almayız kazak, jean ve kabanla günü kurtarabiliriz. Ama kaç günü kurtaracağız bunu size anlatmış olacağım. Hem cinslerimden yola çıkarak, kendimin yapmış olduğu, önem verdiğim bazı noktalardan bahsetmek istiyorum;

Zamansız Parçalar listesi yapalım mı sizinle?

Hadi başlayalım

Basic Siyah veya Beyaz Bol Tişört: Hem tüm kıyafetin kurtarıcısı hem de şıklığın simgesi olan tişörtleri, uzun bol hırkalarla veya uzun kabanlarla kombinleyebilirsiniz. Beyaz veya siyah tişörtü şık hale getiren aksesuarlar ise vintage kolyeler. Bu sezon herkesin boynunda gördüğümüz kolyeler ne kadar çok takarsak takalım kombinimiz sade olduğu için abartı durmayacaktır.






Siyah Skinny Pantolon, kış aylarının kurtarıcısı, iş görüşmesi olsun, kar kıyamet olsun, siyah botlarla bir bütünlük yakaladığımız siyah skinny jeanler kadınların vazgeçilmez ve kurtarıcı parçası olarak dolabında duran zamansız parçalarındandır.






 Mom Jean, belimize oturup aşağıya doğru boru paça ilerleyen mom jeanler 90'ların en büyük izi. Annelerimizin İstanbul'da illa ki bu jeanlerle pozu vardır.






























Uzun Kabanlar, şık duran tüm kusurları kamufle eden bir parça. İki sezondur kadınların vazgeçemediği bu kabanlar, trençkot ve kaşmir olarak dolaplarımızda yer alıyor.



   


Deri Tayt, üşengeç kadınların gününü kurtaran düz taytları rafa kaldıran deri taytlar. "Giy çık" modunu gerçekleştiren kolay bir tekstil ürünü.



























Beyaz Spor Ayakkabı, takım elbisenin bile bir anda havasını değiştiren, yakışmayan bir kombinin olamayacağı star bir parçadır, beyaz spor ayakkabılar. Günlük koşuşturmanın ayaklar da rahatlıkla son bulduğu spor ayakkabılar tüm kadınların kurtarıcı meleğidir.


Beyaz Gömlek, şık ve sportiflik işte burada başlıyor. Beyaz gömlek ve kırmızı ruj ile en şık elbiseden daha şık ve duru gözükebileceğiniz yegane zamansız parçadır.





























Vintage Kaşmir Kazaklar, işte buram buram90'lar... kışın hayatımızı sürdürmemiz için bu kazaklara çok ihtiyacımız var. Hem soğuktan korunmamız gerekir, hem de şık gözükmemiz. Bunun sağlayıcısı ise vintage kazaklardır.




Boğazlı Kazaklar, kışın ben boğazlı kazak giymeye bayılıyorum. Hem sade ve şık gösteriyor hem de tüm kombininizin kurtarıcısı oluyor. Soğuktan sizi koruyacak yegane ve vazgeçilmez boğazlı kazaklar son 2 sezondur çok moda.



Renk renk Sweatshirt, akrabaların Almanya'dan getirdiği Swearshirtler spor giyim için kaçınılmaz son. Bu dönem çok moda ve renk renk herkesin üzerinde görmeye devam edeceğiz.




Her gün takabileceğiniz halka küpeler...






Ben de size günlük yapmış olduğum basit kombinlerden örnekler vermek istedim. 90'lar ruhunu seviyorum. Hep moda olabilir...

Her şeyi saydık liste yaptık. Ama benim için kombinler de en önemli unsur;
Ütü ve Parfüm! Zamanı olmayan üşengeç kadınların baş belası durum. Ütüsüz olan her şey kombin değil çöptür. Bir kere kendinize ve çevrenizdekilere saygınız olması gerekir. Temiz olmanız gerekir. Kombininizi en iyi tamamlayan bu iki unsuru atlarsanız, sürekli demode olursunuz.

NOT: Yazın giymiş olduğunuz tulumların içine boğazlı veya yarım boğazlı trikolarla, yaratıcı olarak kombinleyebilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YÜKSEK HIZLI TREN, ANKARA VE ANITKABİR GEZİSİ

Merhabalar, gezi yazılarıma bir yenisini daha ekliyorum. Tren yolculukları popülerken bu dönemde bir gezi de biz yapalım dedik. Yüksek Hızlı Tren'le Ankara yolculuğu yapmak için sabah erkenden yola koyulduk. Yaklaşık bir hafta önce PTT şubesinden Yüksek Hızlı Tren biletimizi aldık. 25 yaşına kadar biletlerde öğrenci indiriminden yararlanabiliyorsunuz. Biletleri, internetten de alabiliyorsunuz ama biz kış tarifesine geçtiği için alamadık, Pendik Tren Garı'ndan alabiliyorsunuz yada size en yakın PTT şubesinden alabiliyorsunuz. Ankara'ya günü birlik bir seyahat yaptık kız kardeşimle.Yüksek Hızlı Tren (YHT) kullanarak yaptığımız yolculuğun detaylarını ve Yüksek Hızlı Tren hakkında bilmeniz gerekenleri sizinle paylaşacağım. İlk defa Yüksek Hızlı Tren'e bindim. Anadolu Yakası'nda oturanlar için oldukça rahat olan Yüksek Hızlı Tren Kadıköy-Tavşantepe metrosunda Pendik durağından inip Yüksek Hızlı Tren(YHT) tabelalarını takip ederek aşağıya doğru bir istikametle 500 m

EN SEVDİĞİM GÖZ KALEMİ: MAC TEDDY GÖZ KALEMİ

MAC TEDDY GÖZ KALEMİ Bir ürün incelemesi postu ile karşınızdayım. Sanırım ilk makyaj ürünüm Mac Teddy Göz Kalemi. Gözlerim ela rengine sahip ve bu elalığı en güzel ortaya çıkaran göz ürünü Mac Teddy Göz kalemi. Aslında tüm göz renklerini ortaya çıkaran değişik bir aurası var. Mac Cosmetics  markasının en ünlü ürünü olan Teddy kalem değişik yansımalara sahip bakırlık ve kahvelik bulunduran kremsi bir kozmetik ürünü. Mac Teddy kalem, yapı olarak çok yumuşak. Gözlerinizin içine sürdüğünüzde kaymak gibi kayıp gidiyor diyebilirim.  RENGİ VE FORMÜLASYONU HAKKINDA Renk olarak yorumlarsam, çok koyu bir kahverengi asla beklemeyin, ışıltılı bronz, hafif kızıllık ve bakırlık barındıran bir renk diyebilirim. Mac Teddy Göz kalemini gözlerimin iç kısımlarına veya eyeliner gibi smokey bir şekilde kullanıyorum. Çok kurtarıcı bir renk olduğu için göz kapaklarımın tümüne yayarak uyguluyorum. Çünkü kremsiliği olsun, kalıcılığı olsun bu kalem göz makyajlarının ömrünü uzatabiliyor.

GÖZENEKLERE ELVEDA:BEAUTY FORMULAS

         Ve yılın ilk yazısıı ... Merhabalar nasılsınız ? 2018 sakin geçiyor gibi. O zaman güzelliğe devam. Size iki üründen bahsetmek istiyorum.            Siyah noktaları yüzünden, cilt temizliğine güvenmeyen kızlar, artık cildinizin tertemiz olmaması için hiç bir etken yok.  Watsons'lara yeni gelen bir marka olan Beauty Formulas bu derdimizi ortadan kaldırmaya bire bir.  Ankara gezimde Ankara Tren Garı'nın içindeki Watsons'tan satın almıştım ve akşamına bu maskeyi kullandım. Yaklaşık 16 Aralık'tan beri haftada 1 kere kullanıyorum. Cildimin gerçekten arındığını hissetirdi bana. Kendi titizliğimden mi yoksa takıntımdan mı bilmiyorum ama, seyahat ettiğinizde ve eve geri döndüğünüzde cildinizi aşırı kirli hissediyor musunuz? Benim cevabım maalesef ki evet... Çünkü her şehrin havası çok farklı, alışkın olduğumuz o havadan cildimizi koparıp başka bir havayla buluşturuyoruz. Mesela doğa yürüyüşleri olsun, yaz tatilleri olsun cildimin çok temiz olduğunu düşünüyorum. Fa