Ana içeriğe atla

CİLDİMİZİ BESLEYEN BESİNLER

          
Selamlar, yüz temizliği, parlaklığı yani cilt temizliği, parlaklığı sağlığınızı simgeler. Dönem dönem ortaya çıkan siyah noktalar, sivilceler cildimizin alt tabakasının temiz olmadığını ifade eder. Bunun için yapılması gereken dış takviyelerden çok iç takviyeler. Yani beslenme...
Bilirsiniz benim ciltteki temizliği sağlamak için sürekli bol su için çığlıklarımı. Gerçekten bol su için ve meyve tüketin. Meyve tüketmek gerçekten cilt ve diğer organlarımız için sağlık sigortası niteliğinde. Edindiğim tecrübeler ve araştırmalar sonucunda cildi en güzel temizleme yolu sağlıklı beslenme. Sağlıklı beslenmenin temel kuralı, sebze ve meyve tüketmek. Sebzeli yemekler yapıp tüketmek. Bakın dışarıdan yemek demiyorum. Çünkü ben takıntılıyım sağlıklı demek ev yemeği demektir benim için. Evet biliyorum değişen teknoloji çağında evde yemek yapmaya vaktimiz yok. O zaman alın iş yerine bir yeşil elma götürün ya da çilek götürün. Bunları bari yapın. Sebzenizi akşamdan haşlayın bir kutuya koyun iş yerinize götürün. Bunlar abartılacak zorlukta işler değil. üşendiğimizden ötürü sürekli dış takviyelerle cildimizi temizlemeye çalışıyoruz. Halbuki cildimiz içten alarm veriyor. Şimdi size bazı sebze ve meyvelerin cildimiz için önemini aşağıda yazmış olacağım. Sizde bu tavsiyeler sonrasında hafta da en az birisini tüketirseniz cildinizdeki farkı göreceksiniz. Ve tabi ki SU İÇİN!

NAR


Şu sıralar tüketmekten vazgeçmememiz gereken besin Nar. Günümüzde pek çok kozmetik markası nar özünü, nar yağını ve suyunu ürünlerinde kullanmaktadır. Narın cilde faydaları arasında ilk sıralarda sivilceleri azaltması, anti aging sağlaması, yara izlerini hafifletmesi sayılabilir.

Narın cilde faydalarından yararlanmak istiyorsanız nar suyu içebilir, nar yiyebilirsiniz. Kaşık kaşık nar tüketmenizi tavsiye ederim. Nar çekirdeğinin ve suyunun cilt bakımında bu kadar popüler olmasının başlıca nedeni çok iyi bir antioksidan kaynağı olmasıdır. Ayrıca B5 ve C vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Bu sayede cildi tahrip eden serbest radikalleri nötralize ederek cildi korur. Nar çekirdeği yağı yeni cilt hücresi üretimini destekleyen ellagic asit, punicic asit ve omega 5 yağ asitleri içermektedir. Tüm bu bileşenler yaşlanmanın etkilerini önemli oranda yavaşlatır ve cildi güneşin zararlı ışınlarına karşı korur.

Narın cilde faydasını 3 ana başlıkla anlatırsak; Sivilceler, Anti Aging, Yaralar.


Sivilceler: Çoğunlukla cilt yüzeyinde bakteri birikimi, sindirim sorunları ve hormonal dengesizlikler yüzünden ortaya çıkan sivilceler nar ile azaltılabilir. Narın sivilce oluşumunu azaltma etkisi sindirimi düzenlemesi, antioksidan etkisiyle toksinlerin cilde verdiği hasarı azaltması ve kan dolaşımını arttırmasından ileri gelmektedir.

İpucu: Cildinizde duran sivilcelerin daha hızlı korumasını sağlamak için nar suyunu pamuğun üzerine koyup sivilcenize narin bir şekilde sürmektir.

Anti Aging: Nar suyu yaşlanmanın cilt üzerindeki olumsuz etkilerini önemli oranda azaltır. Bunun nedeni, narın cilt sağlığı ve yeni cilt hücresi üretimi için gereken neredeyse tüm antioksidanları içermesidir. Nar suyu kolajen ve elastik üretimini arttırarak cildin sıkılaşmasına yardımcı olur ve kırışıklıkların görünümünü hafifletir.


Yaralar: Nar çekirdeği eski çaylardan günümüze yaraları iyileştirmek için kullanılan doğal bir üründür. Aynı zamanda cildi etkileyen enfeksiyonlara karşı koruma sağlar ve yaranın iyileştikten sonra ciltte kalan izini önemli oranda azaltır.




DOMATES

Yüksek oranda C ve E vitamini içeren domates, hücre yenilenmesine yardımcı olarak cildi korumasını sağlar. Bu hücre yenilenmesini sağlayacak katkı maddesi anti aging vaad eden kremler değil. Domates içinde bulunan likopen sayesinde antioksidan görevi görür. Aynı zamanda doğal bir yaşlanma geciktirici olan E vitamini de domateste bulunmaktadır. Bu sayede ciltte oluşan kızarıklıklar geçirilebileceği gibi, hücre yenilenmesi artacağından dolayı cilt güzelleşir ve parlaklık kazanır. Domatesi yeterli miktar da tüketirseniz cildiniz doğal olarak kira kira uygulaması gibi parlar. Highlighter içeriden fışkıracak emin olun. Tüketin ve görün.
          
Domatesler cildi temizleyerek sivilce oluşumunu en aza indirirken mevcut sivilcelerin daha kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur. Domatesin içinde bulunan A, C ve K vitaminleri aknelerden kurtulmanıza yardımcı olur.


ÇİLEK


Tanecikleri ile peeling en eski ham maddesi diyebileceğimiz çileğin cilde faydaları saymakla bitmiyor. Cildinizde akne probleminiz varsa, çilek adeta doğal bir ilaç. Zengin içeriği ile akne oluşumunu engellediği gibi var olan akneleri de kurutuyor. Cilt tonunu dengeliyor. Cildinizde renk farkı varsa, örneğin bir kısmı koyu bir kısmı açık ya da dalgalı bir seyri varsa çilek derdinize derman olabilir. Yalnız cilt tonunuzu açmıyor onu belirtelim; sadece dengeliyor. Benim öğrendiğimde en şaşırdığım faydası ise, çilek cildinizi Güneş’in zararlı etkilerinden koruması. Gözenekleri sıkılaştırır. Aslında akne oluşumunu önlemesi ile aynı. Açık gözenekler içinde yağ ve makyaj kalıntılarını depolar. Bu birikmiş kirler de akne oluşumuna davetiye çıkarır. Çilek, tüm bu gözenek oyunlarını yok eder; onları sıkılaştırarak daha pürüzsüz bir cilde zemin hazırlar. Folik asit özelliği ile hücre yenilenmesini arttırır ve aynı zamanda cildi ölü derilerden ayıran güzel bir peeling görevi görür.





PORTAKAL

Turunçgiller cildin parlaması ve canlanmasını sağlayan en önemli besin. Portakalın içinde bulunan doğal yağlar cildinizin ihtiyacı olan nemi sağlamak açısından oldukça etkilidir. Tıpkı limon gibi portakal da sivilce ve sivilce izleri ile savaşmak için kullanabileceğiniz en etkili doğal tedavilerden birisidir. Kanserin hemen hemen her türü ile savaşan portakal özellikle cilt kanserlerini de önleyici etki gösterir. İçerisindeki C Vitamini serbest radikallerden cilt hücrelerini korur. Cildin renk tonunu ayarlamaya da yarayan portakal gözeneklerinizi sıkılaştırmak için de oldukça elverişlidir. Portakalda bulunan zengin antioksidanlar gençleştirici etki gösterir ve cildin yaşlanmasını geciktirir. Cildi gerginleştirerek sağlıklı bir parlaklık, canlılık kazanmasını sağlar.


                                                                             
                                                                                                        



  Fotoğrafların hepsi bana aittir. ınstagram:hulyaeryilmaz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YÜKSEK HIZLI TREN, ANKARA VE ANITKABİR GEZİSİ

Merhabalar, gezi yazılarıma bir yenisini daha ekliyorum. Tren yolculukları popülerken bu dönemde bir gezi de biz yapalım dedik. Yüksek Hızlı Tren'le Ankara yolculuğu yapmak için sabah erkenden yola koyulduk. Yaklaşık bir hafta önce PTT şubesinden Yüksek Hızlı Tren biletimizi aldık. 25 yaşına kadar biletlerde öğrenci indiriminden yararlanabiliyorsunuz. Biletleri, internetten de alabiliyorsunuz ama biz kış tarifesine geçtiği için alamadık, Pendik Tren Garı'ndan alabiliyorsunuz yada size en yakın PTT şubesinden alabiliyorsunuz. Ankara'ya günü birlik bir seyahat yaptık kız kardeşimle.Yüksek Hızlı Tren (YHT) kullanarak yaptığımız yolculuğun detaylarını ve Yüksek Hızlı Tren hakkında bilmeniz gerekenleri sizinle paylaşacağım. İlk defa Yüksek Hızlı Tren'e bindim. Anadolu Yakası'nda oturanlar için oldukça rahat olan Yüksek Hızlı Tren Kadıköy-Tavşantepe metrosunda Pendik durağından inip Yüksek Hızlı Tren(YHT) tabelalarını takip ederek aşağıya doğru bir istikametle 500 m

EN SEVDİĞİM GÖZ KALEMİ: MAC TEDDY GÖZ KALEMİ

MAC TEDDY GÖZ KALEMİ Bir ürün incelemesi postu ile karşınızdayım. Sanırım ilk makyaj ürünüm Mac Teddy Göz Kalemi. Gözlerim ela rengine sahip ve bu elalığı en güzel ortaya çıkaran göz ürünü Mac Teddy Göz kalemi. Aslında tüm göz renklerini ortaya çıkaran değişik bir aurası var. Mac Cosmetics  markasının en ünlü ürünü olan Teddy kalem değişik yansımalara sahip bakırlık ve kahvelik bulunduran kremsi bir kozmetik ürünü. Mac Teddy kalem, yapı olarak çok yumuşak. Gözlerinizin içine sürdüğünüzde kaymak gibi kayıp gidiyor diyebilirim.  RENGİ VE FORMÜLASYONU HAKKINDA Renk olarak yorumlarsam, çok koyu bir kahverengi asla beklemeyin, ışıltılı bronz, hafif kızıllık ve bakırlık barındıran bir renk diyebilirim. Mac Teddy Göz kalemini gözlerimin iç kısımlarına veya eyeliner gibi smokey bir şekilde kullanıyorum. Çok kurtarıcı bir renk olduğu için göz kapaklarımın tümüne yayarak uyguluyorum. Çünkü kremsiliği olsun, kalıcılığı olsun bu kalem göz makyajlarının ömrünü uzatabiliyor.

GÖZENEKLERE ELVEDA:BEAUTY FORMULAS

         Ve yılın ilk yazısıı ... Merhabalar nasılsınız ? 2018 sakin geçiyor gibi. O zaman güzelliğe devam. Size iki üründen bahsetmek istiyorum.            Siyah noktaları yüzünden, cilt temizliğine güvenmeyen kızlar, artık cildinizin tertemiz olmaması için hiç bir etken yok.  Watsons'lara yeni gelen bir marka olan Beauty Formulas bu derdimizi ortadan kaldırmaya bire bir.  Ankara gezimde Ankara Tren Garı'nın içindeki Watsons'tan satın almıştım ve akşamına bu maskeyi kullandım. Yaklaşık 16 Aralık'tan beri haftada 1 kere kullanıyorum. Cildimin gerçekten arındığını hissetirdi bana. Kendi titizliğimden mi yoksa takıntımdan mı bilmiyorum ama, seyahat ettiğinizde ve eve geri döndüğünüzde cildinizi aşırı kirli hissediyor musunuz? Benim cevabım maalesef ki evet... Çünkü her şehrin havası çok farklı, alışkın olduğumuz o havadan cildimizi koparıp başka bir havayla buluşturuyoruz. Mesela doğa yürüyüşleri olsun, yaz tatilleri olsun cildimin çok temiz olduğunu düşünüyorum. Fa